מחקר בינלאומי מצא שכימיקלים רבים מחומרים שבאים במגע עם מזון — כמו ניילון נצמד, שקיות אוכל, בקבוקי פלסטיק, קופסאות טייק־אווי, ואף קרטון — יכולים לנדוד למזון ולהצטבר בגוף האדם. חלק מהחומרים הללו מסווגים כמסוכנים, אך רבים מהם עדיין לא נחקרו לעומק.
החוקרים, ממוסד שווייצרי בשם Food Packaging Forum, ניתחו נתונים על יותר מ־14 אלף כימיקלים שבמגע עם מזון וגילו כי כ־3,600 מהם נמצאו בדגימות אנושיות כמו דם, חלב אם ושומן. ממצאים אלו מצביעים על כך שחומרי ייצור נודדים מגופי האריזה והכלים לגופנו באופן יומיומי.